ICT

In het dagelijks leven komen de leerlingen steeds meer in contact met ICT-toepassingen. Naast de computer krijgen telefoons, iPads, Chromebooks en social media steeds meer aandacht van onze leerlingen. Door aandacht te besteden aan bewust veilig en positief gebruik van digitale media worden onze leerlingen mediawijs.

In alle groepen gebruiken computers als ondersteuning voor ons onderwijs. In de groepen 1 t/m 8 werken we met digitale borden. Deze digitale schoolborden worden zoveel mogelijk benut ten bate van het onderwijsproces. Software die bij de methodes wordt geleverd wordt gebruikt tijdens de lessen. In elke klas staan één of meer computers waar kinderen aan kunnen werken. Sinds een aantal jaren beschikken wij over 30 ipads en 15 laptops. Deze worden ter ondersteuning van de lessen ingezet in alle groepen. De leerlingen leren te werken met programma’s als Word, Powerpoint en Excel.